Huvudsponsorer
17 juli 2017 | 1100 gäddor
Nu har tävlingen pågått i lite mer än sex veckor och det bara väller in rapporter med fler och fler fina gäddor. Idag nådde vi 1100 inrapporterade gäddor totalt!

Bjuder på lite rolig statistik:

* 15 gäddor på 120 cm eller längre har rapporterats in
* 270 gäddor över metern
* Totalt över 1000 meter gädda inrapporterat
* Snittlängd 91 centimeter för alla inrapporterade gäddor

Det är fortfarande flera veckor kvar så fortsätt att kriga - och glöm inte att det också finns utlottningspris.
21 juni 2017 | Skjut inte er själva i foten
Tävlingen tutar på och rapporterna rullar in. Den stora frågan: Blir det sill eller fiske till midsommar? :)

När det gäller rapporterna så ser vi att vissa har börjat fotografera i lite lustiga vinklar. Vi misstänker att man gör det medvetet för att det ska bli otydligare att fisken verkligen ligger mot nollan på dekalen. Vi har också sett en hel del rapporter där dekalen liknar en klump spagetti och inte en utsträckt mätdekal.

Om detta inte görs medvetet så vill vi bara tipsa om att sträcka ut dekalen och samtidigt ta tydliga fotografi från en optimal vinkel där det tydligt framgår hur lång gäddan är. OM detta görs medvetet så skjuter ni bara er själva i foten. I slutändan är det vi i tävlingsjuryn som avgör och gör en sista granskning av samtliga bilder innan en vinnare kan koras. Om vi inte tydligt och enkelt kan läsa av gäddans längd eller om vi tycker att dekalen är så pass hoptryckt eller hopknycklad att längden inte går att bedömma så kommer fisken aldrig att godkännas.

Det står klart och tydligt i reglerna att alla bilder måste vara tydliga. Så tänk en extra gång! Titta på bilden och ta en funderare: Hade jag kunnat se denna gäddans längd utan problem och utan tvivel (om det inte var min fisk)?

Vi vill också tipsa om att använda avkrokningsmatta eller något annat skonsamt underlag för att skydda gäddans slemskikt. Vi ser allt fler som lägger gäddorna rakt på marken och det är inte direkt optimalt. Vi förstår att det kan gå hett till i "stundens hetta" men försök ändå att tänka på gäddornas bästa - det vill vi uppmana till.

Trevlig midsommar!
15 juni 2017 | 700 gäddor
Nu har tävlingen pågått i två veckor och det verkar som att de flesta av deltagarna har haft ett fantastiskt sommarfiske hittills. Väldigt många fina gäddor har rapporterats in och idag nådde vi 700 inrapporterade gäddor totalt!

TOPP 3 JUST NU (BIG 5)

1. ACWA Fishing - 574 cm
2. Team FF - 565 cm
3. Barratallmo Fishing - 548 cm

Imponerande resultat! Men tävlingen är inte över och alla har precis lika stor chans att kamma hem prisbordet. Vi är helt övertygade om att det kommer bli en riktigt spännande och jämn tävling fram till slutet.

Så på med solkrämen, vässa krokarna och ut på vattnet - det är långt ifrån över!

SKITFISKE!
2 juni 2017 | Ett förtydligande
Det trillar in massvis med rapporter, riktigt skoj! Tyvärr så är det så att 80% av alla rapporterna är fotograferade fel enligt reglerna. Då vi verkligen vill slippa underkänna massa fina fiskar som "egentligen" är korrekta så ska vi försöka klargöra reglerna en gång till.

1. Hela dekalens längd måste synas. 1-130 cm. Inga undantag.

2. Dekalen måste synas på bredden/höjden. Vi måste kunna se att dekalen inte är kapad och ihopklistrad och det kan vi inte se om gäddan täcker dekalen på höjden. Om en fena eller LITE av buken hänger ner över kanten på dekalen så är det inte hela världen. För då går det fortfarande att se att dekalen inte är kapad eller modifierad. Här är det vi i tävlingsledningen som avgör i slutändan. Kan vi bedömma att dekalen är hel så är fisken godkänd. Skyms för mycket av dekalen och vi inte kan se om dekalen är hel eller inte så kommer fisken att underkännas.

Tyvärr gör ju regel nr 2 att man inte kan bygga egna "rännor" eller mätbrädor. Det hade varit en helt annan sak i en livetävling där man delar ut en färdigbyggd ränna med påklistrad dekal. Då kan man kontrollera dekalen när den lämnas i retur att den fortfarande är hel. Det kan vi inte göra nu så därför är det superviktigt att det tydligt går att se på dekalen att den inte är kapad och ihopklistrad.

Istället för en ränna eller mätbräda kan man t.ex. klistra dekalen på en avkrokningsmatta.

Även om fiskarna laddas upp automatiskt och godkänns direkt så är det vi i tävlingsledningen som i slutändan godkänner fiskarna.

Det är dessa regler som gäller och det är inget man kan ändra på efter tävlingen har startat. Tänk på ovanstående så blir det inget problem. Dessa regler är för ER skull för att vi ska få en så ärlig och fuskfri tävling som möjligt.

Tänk nu på detta i framtiden så vi slipper att underkänna fler fina fiskar!

Nedan ser ni lite bilder på godkända och inte godkända fiskar.

1 juni 2017 | Nu kör vi
IDAG BÖRJAR JAKTEN PÅ GAMMELGÄDDAN!!! Vilket team som står som vinnare sista augusti återstår att se.

Första teamet som registrerar en gädda kommer att få en liten gåva!

Registrera era fiskar här: rapporteringssida

SKITFISKE
29 maj 2017 | Anmälningsperioden är nu avslutad
Vi har nu stängt anmälan med hela 474 registrerade team! Underbart att Sommargäddan har fått ett sådant fäste hos alla gäddfantaster i vårt avlånga land. Nu sätter vi igång och packar startpaket så håll utkik i brevlådan för snart blir det åka av!

SKITFISKE
/ TÄVLINGSLEDNINGEN
28 maj 2017 | 456 team och sista anmälningsdagen
456 team, helt fantastiskt! 23:59 idag är sista chansen att registrera er till sommarens roligaste gäddtävling - missa inte det!
20 maj 2017 | Snart 300 team
Nu är vi 295 registrerade team, väldigt nära 300 - fantastiskt! Det ska bli superskoj och riktigt spännande när allt drar igång.

Tänk på att det inte är många dagar kvar tills anmälningsperioden är över. Så om du inte har anmält ditt team ännu så gör det nu! :)

Missa inte Fiskejournalens senaste artikel om tävlingen: Fiskejournalen.se - Anmäl dig till Sommargäddan 2017
10 maj 2017 | 230 team
Nu är vi 230 registrerade team, wow!

Det vinnande teamet får även möjligheten att designa sina alldeles egna bete från BONIbaits och Nettel Baits i valfri genomförbar färg.

BONIbaits har fångat mängder med gäddor 100+ i Europas vatten, se till att ha minst ett sådant bete i lådan innan tävlingen kör igång.

Nettel-Laken är en slående imitation av en tånglake, ett vanligt förekommande och lättfångat byte för många rovfiskar i Östersjön, däribland gäddan. Betet har massor med stora gäddor på sitt samvete så glöm inte att ha ett par i båten under tävlingens gång.
2 maj 2017 | Snart 200 team
Snart 200 registrerade team, helt galet! Om ni har missat det så läs gärna Fiskejournalens artikel om oss genom att klicka på länken nedan.

Fiskejournalen.se - Stort intresse för Sommargäddan!
25 april 2017 | GÄDDA
Redan 140 registrerade team till Sommargäddan 2017 med över en månad kvar till start, fantastiskt! Vi vill passa på att tipsa alla er gäddfantaster att rusa till närmsta butik och köpa Fiskejournalens specialmagasin GÄDDA som innehåller massa tips och en helsida om tävlingen.

Fiskejournalen.se - Specialmagasinet GÄDDA ute nu!

11 april 2017 | Sommargäddan 2017, nu kör vi!
Är ert TEAM grymmast i Sverige? Den siste augusti vet vi! Registrera er till tävlingen via denna länk. #SKITFISKE #BIG5

Vi vill även tacka alla våra underbara sponsorer som har gjort vårt prisbord till något helt magiskt!

Scandica, Raymarine, Fiskejournalen, Söder Sportfiske, Zalt, Headbanger Lures, Fishingday, Dragsö Sportfishing, Dekalbolaget, Boni Baits, Nettel Baits & Mouse Fishing - ALL KÄRLEK TILL ER